23 Ağustos 2010 Pazartesi

GİTAR TABI OKUMA

Evet arkadaşlar birbaşka gitar tabı okuma konusundaki yazımızda daha beraberiz gitar tabını okumak oldukça basit olmakla beraber bazı temel bilgilere sahhip olmayı gerktirmektedir.Bu temel bilgiler size bir altyapı sağlayacak ve bu altyapının üzerine gün be gün yeni şarkılar çalıştıkça yeni birşeyler katacaksınız.
Gitar tabı okumak size zaman kazandıran ve bir şarkının doğru çalınması için oldukça kullanışlı bir yöntemdir. Nota okumak müzikte temel teşkil etsede buna alışmak biraz daha zor olacağından tab okumak daha kolaydır ve direkt gitar klavyesi ile alakalı olduğundan gitaristler için oldukça önemli bir yol göstericidir ve öğrenilmesi şarttır.
Öncelikle tab okuma konusunda söylenmesi gereken başlıca husus gitarı tuttuğunuzda size göre en alttaki tel kağıtta en üstteki çizgiye tekabul eder ki bu da ne demektir? gitarı tutuş pozistonunda yere koyduğınuzda kağıttaki altı çizgi ile gitarın klavyesindeki 6 telin konumu birebir aynı olmaktadır.
Bu duruma alışmanız biraz zaman alacaktır ve bundan sınraki önemli bir husus da çizgilerin üzerine yyazılan numaraların gitar klavyesinde basılması gereken perdeleri ifade ettiğidir. Yani kağıtta en üstteki çizgide 1 yazıyorsa; bu gitarda en alttan birinci perdeye basmamız gerektiğini ve en alttaki tele vurmamız gerektiğini belirtir. tabda sıfır da önemlidir ve boş tele vurulması gerektiğini gösterir.
Evet arkadaşlar bu yazımızda tab okuma hakkında temel bazı bilgileri aldık ve bundan sonraki yazılarımızda tab okuma konusunda daha detaylı bilgi verilecektir. okuduğunuz için teşekkürler.

0 yorum:

Yorum Gönder