24 Kasım 2010 Çarşamba

GUITAR PRO NASIL KULLANILIR (DERS 1)

Gitar Pro programını etkin bir şekilde kullanabilmeniz için bazı temel müzik bilgilerine sahip olmanız gerekirki bunlar nota değerleri, vuruşlar, ritm ve notaların gitarda karşılık geldiği perdeleri gösteren tabları okuma becerisi gibi bilgilerdir.
Neyse ki guitar pro nun ses özelliği ile vuruş süreleri ve nota değerlerini dinleyerek ve programda notalar çalınırken ilerleyen yeşil imleci takip ederek tahkik edebilirsiniz.
Olmazsa olmaz temel bilgiler ise tab okuma ve ritm bilgisidir. Unutulmamalıdır ki ritm hiçbir zaman sizi beklemez ve sizin kendinizi ritme uydurmanız gerekir. Aksi taktirde ritm kaçırır ve şarkıyı ya çalmaya devam edemezsiniz yada yeterince iyiyseniz bir yerden sonra ritmi yakalayarak şarkının bir kısmını atlamış olarak çalmaya devam edersiniz. Bu nedenle Guitar Pro ile çalışırken metronom kullanmayı herzaman kendinize ilke edininiz. ilk dersimizi burada noktalamak istiyorum diğer dersimizde bazı kullanışlı butonların kullanımını anlatmak istiyorum takip ederseniz Guitar Pro hakkında faydalı bilgiler edinmiş olacaksınız. Unutulmamalıdır ki bu bilgiler yeni başlayanlar için verilmekte olup guitar pro kullananlar için ekstra bir bilgi sunma mahiyetli hazırlanmamıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder