29 Ağustos 2012 Çarşamba

B7 AKORU NASIL BASILIR | B7 AKORU RESİMLİ GÖSTERİM


Merhabalar Si Majör Yedili akoru olarak adlandırılan ve aşağıda ayrıntılı olarak resimlerle gösterilmiş akor genellikle teomanın şarkılarında yer alır. ve örneklerini görmek için akorlar bölümünden teoman şarkılarına göz atabilirsiniz. B7 akoru aşağıda tablarla da gösterilmiştir ve B7 nasıl basılır anlatılmıştır. Yine diğerlerinde olduğu gibi dik basmalısınız. sadece burada 3 4 5 nolu parmaklar birbirine oldukça yakın olmaktadır ve sizi biraz zorlayabilir. bunun dışında bu akoru basmaya alışabilmek için çok alıştırma yapmak gerekir çünkü geçişlerde biraz sıkıntı yaratan bir akordur kendisi. Neyse aşağıda ayrıntılı olarak var herşey biri olmazsa biri olur arkadaşlar hadi iyi eğlenceler. 

B7 akoru nasıl basılır B7 akoru resim
akustik gitar B7 akoru nasıl basılır

B7 resim resimli gösterim B7 akoru si majör yedili akoru

B7 akoru tabla gösterim numaralar sol parmak numaralarıdır.

B7 tab ve gitarda gösterim 

B7 akoru yakından gösterim Si majör yedili yedili akorlar


Am AKORU NASIL BASILIR RESİMLİ GÖSTERİM


Am LAminör AKORU NASIL BASILIR RESİMLİ GÖSTERİM VE BİRKAÇ UFAK HINT

Am akoru nasıl basılır resimli gösterim - Am akoru basma


Merhaba arkadaşlar Am akoru nasıl basılır resimli gösterimi yukarıdadır. Am akoru basılırken 2-3-4 numaralı parmaklarınızı kullanırsınız 2 no'lu parmağınızı alttan ikinci telin ilk perdesine , 3 numaralı parmağınızı 4. telin ikinci perdesine ve 4 nolu parmağınızı 3. telin 2. perdesine koyarsanız Am akorunu basmış olursunuz. Bu demek olmuyor ki Am akorunun sesini tam çıkartabilirsiniz. Bunun için baş parmağınız gitar sapının arkasında ve tam ortasında olmalıdır ki parmaklarınızı dik basmanız için dayanak oluştursun. yani yukarıdaki resim temsili olduğundan biraz hatalı denebilir. Am akoru basmak için parmaklarımızı olabildiğince dik konumda tutarak tellerin cızırtısını önlemiş olacaksınız. sol parmaklarınızın tırnaklarının kısa olmasına dikkat ediniz ki hem gitar zarar görmesin hem de olabildiğince dik basmış olasınız. 


28 Ağustos 2012 Salı

SON ZAMANLARDA TÜREYEN POPÇULAR




Sizde farkında mısınız bilmiyorum ama şu son zamanlarda birçok popçu türedi. Çocukluğumuzdan hatıtladığımız tarkan mustafa sandal serdar ortaçların yerini kısa boylu tıknaz ve hafif yakışıklı popçular aldı. özellikle genç kızların sevgilisi birçok eleman yetişti. Müzik konusunda nasıllar çok da bilmiyorum ama bazı parçalarını sevmiyor da değilim. Şarkıların edepsizleşmesi de diğer bir konu sanıyorum. çabuk tüketilebilen parçalara örnekler çoğaldı sanıyorum. özellikle de her yaz başında çıkan albümler can sıkıcı. yazlık albm mü yapılır. bundan 80 yıl önceki şarkılar halen dinlenirken neden insanlar bu gibi şarkılar yapmak yerine yazlık şarkılar yapmaya çalışırlar anlamam. aslında anlamayacak birşeyde yok gibi. gecede bunlar gibi 10 şarkı yaparım otursam derim her zaman. ve denedim de 2 tane yapabiliyorum rahatlıkla ama sonra can sıkıyor. hep aynı çünkü akorlar sözler. sen ben sevmek gitmek kalmak vb gibi kelimelerden öteye gidemiyor insan. fakat o eski şarkılarda sözlerin anlamları birçoklarının hayatlarının bir özetidir adeta. yinede çok söz yanlısı biri değilimdir. enstrümantal şarkıları daha çok severim  çünkü evrenseldirler iyi olup olmamaları tamamen kendilerine bağlıdır. eğer ki iyiyse kutuplardaki bir eskimodada türkiyedeki alelade bir insanada birtakım aynı duyguları hissettirebilir. gerçekten iyiyse.

YENİ TÜRKÜ OLMASA MEKTUBUN AKOR


Neydi sizce bir arada tutan şey ikimizi peki ya ellerimizi birleştiren neydi. Aşktan başka ne olabilirki. PEKİ YA OLMASA MEKTUBUN ŞARKISI NASIL ÇALINIR. AŞAĞIDAKİ VİDEO SİZE YARDIMCI OLACAKTIR. 


OLMASA MEKTUBUN AKORLARI






Em       F Em                 F
Olmasa mektubun yazdıkların olmasa
Dm                 F-G-Dm-Em
Kim inanır senle ayrıldığımıza
Em      F Em                  F
Sanma unutulur kalp ağrısı zamanla
Dm               F   G    Dm-Em
Herşeyi unutarak yaşanır sanma
Em               Dm      Em-Am
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Am         Dm     F-Dm-Am-Em
Birleştiren neydi   ellerimizi
Em                   Dm     Em-Am
Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi 
Am            Dm  F Dm Am-Em
Sevmek birçok şeyi göze almaktır
Ara geçiş:Em-Dm-F-Em-F-Am-Dm-Am-F-Dm-Am-F-Dm-Am-Em-Am
Em       F Em                  F
Baksana geçmişe ne çok anıyla yüklü
Dm              F  G  Dm Em
Nerde o taverna nerde sinema
Em          F Em                  F
Harcanmış zamanlar yeniden yaşanmaz ki
Dm                  F  G  Dm Em
Geç kaldıktan sonra arama boşa

HALİL SEZAİ PARACIKOĞLU İSYAN AKOR




Üzerine çok yazılıp çizilen beğenilmeyen istenmeyen bir şarkıydı ilk zamanlarda. Bir filmden kopup gelen bir sahnenin sonucunda doğdu halil sezai ve birçok çevreler tarafından eleştirildi beğenildi istenmedi çok sevildi. ama birşey vardı ki bu adam farklıydı. ne kadar sevilmese de ne kadar istenmese de farklı olması insanların kulaklarında ve beyinlerinde yer etmesini sağladı bu şarkının. Bende başlarında sevmedim herkes gibi ama farklılığını överek ve diğer şarkılarına da göz atarak sevmeye başladım diyebilirim. yeni başlayanlar için de vazgeçilmezlerin arasına girebilir bu şarkı. arabesk tadında farklı bir pop diye nitelendirebilirmiyim bu şarkıyı bilemiyorum ama orda burda çok da çalmayın dalga konusu haline gelebilirisniz .:D canlı müzikte ise çok giden bir şarkı ve özellikle isyan kısmında tüm dinleyenlerle beraber isyan ettiğinizi göreceksiniz. İyi çalışmalar. takıldığınız yerlerde yorumla sorularınızı bana iletebilirsiniz. iyi çalışmalar kolay gelsin .

İSYAN - HALİL SEZAİ PARACIKOĞLU 

Em                            F
Benim bu derdim  ne yağan yağmurda

                  G                    Em
Ne yalancı sonbaharda ne bomboş sokaklarda

Em                          F            G
Kırılmış her yanım kaybolur zaman saçlarında

G                            Em
Gözlerim sokaklarında sebebi isyan aşkım

Em
İçim yanar içim kanarda 

F       G
İsyan…

G               Am
Geriye bir avuç yalan 

Am      F                G                  Am
Beni bu derde sen atında  gittin ya kafam hep duman.

KUTSİ BAMBAŞKA ŞARKISININ AKORLARI





KUTSİ- BAMBAŞKA

Romantik ve bir o kadarda güzel bir şarkı kimden gelebilir. Tabiki Kutsi. Doktorlar dizisinin müthiş beyin cerrahının oyunculuktan daha iyi yaptığı bir iş varsa o da müzisyenlik olmalı. Videodanda göreceğiniz gibi 3 farklı parçaya ayırdım şarkıyı. ilk kısımda arpejle giriliyor ve diğer kısımda 4/4 lük aayyay ritm atılıyor ve son parça yani nakarat bölümünde susturarak ritm atmaya devam ediyorum. Ritm farklılıkları olmadan şarkı biraz yavan geliyor. İyi eğlenceler.


Em           C
Bana kalan bir yerde
D               Em
Sensiz düşlerim nerde
Em        C
Konuşulan herşey boş
D             Em
Herkes farklı dillerde
Em         Am
Biliyorsun zor anlarda ) 
D          Em
Kaçtığım o yer var ya)
Em          Am             x2
Yine çıktım aynı yola)
D          Em
Sen de gel biraz sonra)
Em              C
Niye küsersin sen aşka
D              Em
Çok zor kalbin attıkça
Em               C       x2
Her acıya dayanırdım da
D            Em
Bana inan bu bambaşka
Em             C
Belki bir gün bir yerde
D             Em
Karşı karşıya hem de
Em            C
Yüzüme dokun ne hoş
D             Em
İlk günkü sevinçlerle

PENTAGRAM SONSUZ ŞARKISININ AKORI


PENTAGRAM - SONSUZ

Evet klas bir şarkı diyebilirim. Pentagram yani diğer ve yaygın bir deyişle Mezarkabulün eşsiz ve sonsuz bir şarkı. Metal gruplarının böyle slov solo şarkıları oldukça güzel gelmiyor mu kulağa. Metal dinleyenleri başlarda metal müziğe ısıtan şarkılardır bunlar ve en güzel örneği Metallica - Nothing Else Matters'dir. Neyse biz işimize bakalım. Yukarıda çalmış olduğum şarkı Pentagramdan geliyor.umarım beğenirsiniz. Sözlerim gerçektir yüreğim gerçektir herzaman kısmındaki ritm değişikliğine dikkat edelim yoksa şarkının tadını alamayız. yani nakarat kısmına giriş ve çıkışlarda ritmde az da olsa değişiklikler olacak. Aman dikkat. Şimdi de akorları verelim.   

SONSUZ - PENTAGRAM AKOR

 
Intro : Em-Am-D-Em
         C-D-Em 
 Em
 Sanırsın,dağlarda yol olmaz
 Em
 Usanırsın,kalbinde güç kalmaz
      Am             Em
 Uzanırsın,oooof yarın olmaz
 Em
 Zor günlerin,ardında huzur olmaz ki
 Em
 Her zaman,umutlar yön bulmaz
          Am               Em
 Yarın olsa da,beklenen gün olmaz
 G
 Sözlerim gerçektir
 D                 Em
 Yüreğim kardeştir,her zaman
 G
 Umudum sonsuzdur
 D              Em
 Uğraşım bitmez hiçbir zaman
 
 Nakarat 
 C
 Geliyor geçiyor hayat
 D                Em
 Dönüyor durmuyor dünya
 C
 Geliyor geçiyor zaman
 D                Em
 Dönüyor durmuyor dünya
 
 
      Em
 Sanırsın,yalnızlık tek dostun
 Em
 Aldanırsın kaçmakla bitmiyor
        Am         Em
 Hiçbir zaman,oooof yalnızlığın 
 
 NAKARAT

BANA ÖYLE BAKMA TEOMAN İREM CANDAR




Teomanın İrem Candarla yaptığı muhteşem düeti dinlerken derin bir sesle şarkıya giren İrem hanım zaten bu şarkıın bepenilmemesi için olanak bırakmıyor bizlere. Gitar çalan herkes çin kolay ve güzel bir parça olan "Bana Öyle Bakma" nın incelemesini yapıyoruz. 
Gitara yeni başlayanlar için de çok zor olmayacak bir parça ki sadece sizi zorlayabilecek akor B7 olsa gerek. çoğu kişinin ilk başlarda basması zor olan bu akor şarkıya bir renk katıyor doğrusu . Şarkının videosunu da yukarıda paylaştım ki ritmini anlayabilesiniz. nakarat kısmında ritm biraz değişiyor dikkat ederseniz kolaylıkla çözebilirsiniz sanıyorum. Şarkının tamamını aşağıda paylaşmadım ve çalma gereği duymadım çünkü genel olarak ritmler akorlar aynı. zaten kendinizin çıkartması daha öğretici olur gibime geliyor. 
Teoman ve İrem'in yaptığı bu muhteşem düeti güzel sesli bir bayan arkadaşınızla söylemeniz çok daha güzel olacaktır ki bu akorları transpoze etmenize de çok gerek kalmayacaktır. videoyu izlerken farkedeceksinniz ki giriş kısımlarında pes bir tondan söyledim. Bir bayan arkadaşım olsaydı girişi o yapar ve güzel bir düet ortaya çıkarabilirdik. Neyse bu güzel parçayı çalarak repertuarınızı bir nebze olsun daha genişletebilirsiniz. iyi günler dilerim.
BANA ÖYLE BAKMA - TEOMAN İREM CANDAR


Em           D   C  D      Em
Bana öyle bakma, anlayacaklar
Em                 D
İkimize karşı bu dünya
C    D         Em
Bizi anlamicaklar
Em             D
Bana öyle yaklaşma
C   D          Em
Bana öyle dokunma
Em                 D
İkimize karşı bu dünya
C    D         Em
Bizi anlamıcaklar

   Em              D          C         B7
Bu hayatta bizi böyle yakamızdan tutacaksa  \
     Em            D          C         B7   > X 2
Hadi böyle yaşa derken kalbimize sormuş mu? /